Nieuws

Stad Blankenberge investeert in nieuwe bewakingscamera's

Nieuw cameraproject in Blankenberge

18-11-2020
De stad Blankenberge investeert in nieuwe bewakingscamera’s op het volledige grondgebied. RTS zal vanaf volgend jaar extra camera’s installeren en verouderde camera’s vernieuwen. De eerste camera’s komen er op het Leopold-II-plein en in de Weststraat. In een volgende fase plaatst RTS ook camera’s op de zeedijk en in de Kerkstraat. RTS won het contract via een openbare procedure die de stad en de politiezone uitschreven. Aan de hand van een proof of concept (dag en nacht) werd de beste kwaliteit van de deelnemers getest en geëvalueerd. RTS bood de beste oplossing en won zo het contract voor de komende jaren!
Custom made beugels voor camera in STAM Gent

Custom made beugels voor de camera's in STAM Gent

27-10-2020
R.T.S. installeert momenteel 85 nieuwe camera’s in het STAM in Gent. De beugels waaraan de camera’s hangen zijn custom made door Michaja en een design door Tom.
Momenteel krijgt het Stadsmuseum van Gent een grondige make-over. Vanaf 21 november kan je het verhaal van Gent in een vernieuwd concept bezoeken.
 
 
Hans Haustraete over cameranetwerk in Ronse

Overlastproblematiek praktisch uitgedoofd dankzij cameranetwerk

29-09-2020

De stad Ronse in de Vlaamse Ardennen werd met zijn 26.000 inwoners tot zo’n tien jaar geleden ook wel eens het kleine Brussel genoemd. Zowat elk weekend zetten jongeren de Grote Markt op stelten. In 2009 verschenen de eerste camera’s in het straatbeeld en verminderde de overlast zienderogen. De stad was met de installatie van het uitgebreide netwerk van 58 camera’s voorloper in de provincie Oost-Vlaanderen. Hans Haustraete, Diensthoofd Operationeel Beheer bij Politiezone Ronse sinds 2016, kan zich geen politiewerking zonder camera’s meer voorstellen. Hij legt uit hoe de politie van Ronse omgaat met het RTS-cameranetwerk.

 

Lees meer >>

RTS op interventie in droogdok Oostende

RTS op interventie in het droogdok

29-09-2020

RTS op interventie voor nazicht van het antennesysteem bij Westdiep in het droogdok van Oostende.

#MDK

RTS place les cameras à Temse

RTS wint aanbestedingscontract in Temse

24-09-2020

RTS wint het aanbestedingscontract voor de plaatsing van alle beveiligingscamera’s in de gemeente Temse.

Het gaat over outdoor politiecamera’s voor het Industriepark TTS, Zaat, de winkelkern en het zwembad.

Jet connection for business data transfer

Nieuwe straalverbinding voor firma

22-09-2020

Deze firma koppelde haar IT-netwerk met de straalverbinding van RTS. Gegevens worden met een snelheid van 200Mbps FDX van de ene vestiging naar de andere verstuurd. Bart en Michaja zorgden voor een perfecte integratie en afregeling.

Cameranetwerk Roeselare

Cameranetwerk Roeselare breidt uit

16-09-2020

RTS installeerde nieuwe camera’s op het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg, de Wallenstraat, de Albrecht Rodenbachstraat en het stadspark van Roeselare. Zo telt de stad nu 118 camera’s. In 2019 noteerde de Politiezone Riho 1222 handelingen met de camera’s. Het ging om het detecteren van zaken of het ondersteunen van interventieploegen. In 346 dossiers bewezen de camerabeelden hun nut in het verdere onderzoek.  

Cameranetwerk op de Leiebrug in Wervik

Wervik telt cameranetwerk van 104 camera's

11-09-2020

De stad Wervik investeerde in 14 nieuwe camera’s en verving 28 bestaande camera’s door nieuwe hoge resolutie camera’s met geavanceerde analytics. Zo zal de stad een cameranetwerk van 104 camera’s tellen dat het politiewerk sterk vooruit helpt.

Straalverbinding in Geraardsbergen

01-09-2020

Spectaculaire beelden bereikten ons vanuit Geraardsbergen! Gio en Michaja waren er aan het werk in het abdijpark. In dit park werden er een flink aantal High End camera’s geplaatst waarbij alle beelden d.m.v. straalverbindingen draadloos doorstraald worden naar de dispatching van de politiezone. Het park dateert uit 1096 toen de St. Pietersabdij van Dikkelvenne overgebracht werd naar het pas gestichte Geraardsbergen. Het park is een oase van groen. Momenteel worden er werken uitgevoerd om het park opnieuw in te richten als een aangename en speelse ontmoetingsplaats. Wandelen is er tot 2021 niet toegestaan. Je kan er wel heerlijk tafelen in het historische Abtenhuis.

Livestream met camera RTS vanuit Kijkhut Fuut in De Gavers

Livestream vanuit De Gavers

16-07-2020
 
RTS plaatste i.o.v. Provincie West-Vlaanderen een camera in de kijkhut Fuut op het provinciedomein De Gavers. Wie een kijkje wil nemen, kan dit via de livestream op YouTube. Het domein, in Harelbeke, biedt trouwens veel meer dan twee vogelkijkhutten. Er starten 4 wandelroutes (van 1,5 tot 5 km), er is een MTB, loop- en ruiterroute en het Fietsnetwerk Leiestreek doorkruist het domein. In het Gavermeer kan je zwemmen, duiken, vissen en watersporten. Het arboretum, de bijensite en de twee vogelkijkhutten plezieren jong en oud. Deze zomer organiseert de Provincie West-Vlaanderen trouwens extra activiteiten. 
Wie alvast een kijkje wil nemen in de kijkhut Fuut kan dit sinds vorige week doen via de livestream op Youtube met beelden gemaakt door de RTS-camera. 
Meer info over het domein en haar activiteiten: https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/gavers
Veiligheidscamera's in Kuurne helpen criminaliteit terugdringen

Gemeente Kuurne investeert in nieuwe veiligheidscamera's

10-07-2020

RTS plaatste een extra veiligheidscamera op de Grote Markt in Kuurne. Een tweede project in het containerpark is reeds opgestart.

De beelden worden gemonitord op de videowall in de dispatching van PZ Vlas.  Met de installatie van de camera's wil de gemeente de criminaliteit nog verder terugdringen. 

In andere gemeenten bleek reeds dat de installatie van camera's de overlast sterk doet verminderen. 

Druktebarometer in Kortrijk dankzij cameranetwerk

Camerabeelden voeden druktebarometer Kortrijk

26-06-2020

De stad Kortrijk lanceerde deze week de druktebarometer. Wie naar de stad wil, kan aan de hand van een tool op de webisite zien hoe druk het is op vier plaatsen in de stad. De politie van PZ Vlas maakt op basis van de live beelden van het RTS-cameranetwerk en de input van een fietsploeg ter plaatse een goede inschatting van hoe druk het is op de Grote Markt, in de winkelstraten, aan de verlaagde Leieboorde en in de Burg. Reynaertstraat. Op www.kortrijk.be/webcams-druktebarometer kan je live deze barometer volgen. Bij groen is het kalm en zijn extra mensen welkom, oranje betekent dat het drukker wordt en je beter wegblijft en rood geeft aan dat het te druk is en dat je beter niet naar die plaats gaat. 

 

 

 

Veilig communiceren op de werkvloer met headsets

Headsets zorgen voor een veilige communicatie op de werkvloer

28-05-2020

Vincenzo Dejonghe toont in deze reportage hoe het er aan toe gaat op het werkveld bij Agristo nu de exitfase gestart is.

In de reportage zie je een mooi voorbeeld van hoe de professionele headsets van RTS de Agristo-medewerkers op een veilige afstand van elkaar laten communiceren tijdens het uitoefenen van hun job.

https://www.focus-wtv.be/video/coronamaatregelen-op-de-werkvloer

Camera als beveiliging in de kerk

Camera in de Sint-Maartenskerk

28-05-2020

Michaja en Bart trotseerden de 246 trappen van de klokkentoren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk om deze camera te installeren. Ze hadden er een prachtig zicht over de stad. De klokkentoren maakt deel uit van de stadswandeling en wordt momenteel in gereedheid gebracht zodat individueel bezoek (zonder gids) mogelijk is. Onderweg naar boven bots je op een merkwaardig houten rad, een tredlier. Dit hijssysteem werd gebruikt om met menselijke kracht stenen naar boven te hijsen en zo de toren her op te bouwen na een brand in 1862.

RTS Full Duplex intercom

Nieuwe RTS-producten voor een veilige communicatie op de werkvloer

11-05-2020

De nieuwe RTS-Full duplex intercom en headset zijn uitstekende middelen om in een heel luidruchtige omgeving met elkaar te communiceren. De dragers blijven op een veilige afstand van elkaar werken en kunnen toch glashelder communiceren. Op de intercom kan een groot aantal gebruikers aansluiten en de comfortabele headset biedt tevens gehoorbescherming. 

 

Lees meer >>

Afbeelding Gerd Altmann via Pixabay

Technologische hulpmiddelen in strijd tegen Covid-19

04-05-2020
Het bedrijfsleven start deze week stilaan weer op. Telewerken blijft de norm, mondmaskers en social distancing zijn verplicht wanneer telewerk niet mogelijk is.
Het RTS-team zat de voorbije weken niet stil. Op een veilige afstand van elkaar dachten we na  over hoe onze technologie een oplossing kan bieden voor de uitdagingen waarvoor jouw bedrijf, zaak, school, winkel, museum, bestuur, … staat.

Lees meer >>

Nieuwe collega service engineer bij RTS

Nieuwe collega Michiel

27-04-2020

Michiel Deramoudt (22) uit Ieper startte vorige maand als service engineer bij RTS. Michiel studeerde twee jaar NMCT (New Media & communication technology) in Kortrijk.
 In zijn vrije tijd is Michiel copiloot bij een rallyteam. Welkom Michiel en veel succes bij RTS!

Mobiele box ingezet als camera bij tijdelijke en verplaatsbare opdrachten

Mobiele box voor tijdelijke en snel verplaatsbare bewakingsopdrachten

21-04-2020

Tom en Chesney plaatsten een mobiele box op een toekomstige bouwwerf. De Mobbox is een in-house cameraoplossing voor tijdelijke en snel verplaatsbare bewakingsopdrachten. De Mobbox werkt autonoom op batterijen.

 

RTS plaatst beveiligingscamera's op nieuwe attractie in Bellewaerde

RTS-camera’s op nieuwste familycoaster bij Bellewaerde

03-04-2020

RTS installeerde diverse camera’s op de nieuwste familycoaster in Bellewaerde. Op die manier is het traject van de 660 meter lange coaster volledig zichtbaar en wordt de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd. Wakala is de nieuwste attractie van Bellewaerde. Drie treinen brengen 60 mensen per rit tot op zo’n 21 meter hoogte en dat aan 50 kilometer per uur. De coaster is de grootste investering voor Bellewaerde sinds 1999. De naam ‘Wakala’ is een knipoog naar de indianencultuur uit West-Canada waar kano’s het belangrijkste vervoermiddel zijn. Tal van elementen uit die cultuur keren terug in de attractie. Probeer Wakala zeker uit wanneer het park weer opengaat!
 

Mesures de lutte contre les coronavirus

Maatregelen ter bestrijding van coronavirus

20-03-2020

RTS volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus van kortbij op. Wij streven ernaar om medewerkers, klanten en onze leveranciers coronavrij te houden!
Naast de interne maatregelen vragen wij jullie als klant/leverancier ook de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Geen onnodig bezoek, voldoende afstand houden, zeer regelmatig de handen wassen, uw beurt afwachten om eventueel ons magazijn of burelen te betreden.

Er blijft een technicus van permanentie voor dringende interventies en herstellingen. Hiervoor kan je steeds terecht op het telefoonnummer 057/20 80 83.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe! Zorg goed voor elkaar. 

RTS is BriefCam Tier2 Partner

BriefCam Tier 2 Partner

10-03-2020

Begin maart volgde Kenny een opleiding over de super intelligente Video Analytics software BriefCam in Rotterdam. Hij behaalde het certificaat van Briefcam Tier 2 Partner Technical Training.
Meer concreet: de installatie van BriefCam + tier 2 troubleshooting. Een optimale service voor de RTS-klanten blijft gegarandeerd. 
Op de foto zie je Kenny met Dhr. Bader, director Customer Success BriefCam. 

RTS Milestone Gold Partner

RTS Milestone Systems en Gold Partner

22-01-2020

Wist je dat R.T.S. beschikt over een Milestone Certified Design Engineer (MCDE) en een Milestone Certified Integration Technician (MCIT)? Daarbij blijft RTS een gecertificeerd Milestone Systems Partner en Gold Partner. Milestone is een videomanagementsoftware die alle puzzelstukjes van een videobewakingsinstallatie combineert tot een perfecte samenstelling. Zo kunnen wij een oplossing ontwikkelen die mensen en eigendommen beveiligt, vandaag en morgen.

3D-printing bij RTS , Kleurentest

Ontwerp componenten dankzij 3D-printing

22-01-2020

Collega Michaja specialiseert zich in 3D-printing. Met deze nieuwe toestellen worden in huis ontworpen componenten en ontwerpen vervaardigd voor de innovatieve producten van RTS. Bij wijze van kleurentest maakte hij deze exotische boomkikker.

Wat moet ik doen als ik een camera wil uithangen?

Camera aangifte in drie stappen

15-11-2019

Camera's geïnstalleerd voor toezicht en bewaking van plaatsen om misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, moeten aangegeven worden. 

Dat kan door volgende drie stappen te doorlopen: 

 • Aangifte van de camera:
  Voordat de camera inwerking wordt gesteld, moet die aangegeven worden via www.aangiftecamera.be. 
   
 • Bijhouden register van beeldverwerkingsactiviteiten: 
  De persoon die beslist heeft om de camera's te installeren, moet een register bijhouden waar o.a. de gegevens van hem/haarzelf instaan, de doelen van de camera, de soort locatie, de bewaartijd van de beelden.... 
  De gegevensbeschermingsautoriteit of de politie kan dit register opvragen. 
   
 • Pictogram uithangen: 
  Aan de ingang van de bewaakte plaats moet een pictogram uithangen waarop de betrokken personen geïnformeerd worden dat ze gefilmd worden. Er zijn verschillende afmetingsmogelijkheden per type plaats. 

Nieuwe registratie voor aangiften gedaan voor mei 2018: 
Heb je reeds camera's aangegeven bij de privacycommissie (voor mei 2018), dan heb je tot 25 mei 2020 tijd om de aangifte opnieuw te doen volgens de bovenstaande drie stappen. 

Voor hulp bij aangifte op het e-platform kan je terecht bij de camerahelpdesk op T. 02 739 42 80 of via helpdeskcamera@eranova.fgov.be

Bron: Stadskrant Poperinge, november 2019  

 

Hoogtechnologische camera's voor museumsite

Groots cameraproject in MSK Gent

18-10-2019

In oktober waren collega's Michaja en Tom aanwezig in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) voor een grootschalig cameraproject. De site van het MSK werd voorzien van hoogtechnologische camera’s en video software. Volgend jaar vindt in het MSK immers de grootste Jan Van Eyck tentoonstelling ooit plaats. 

 

Lees meer >>

Mobile video transmission

Mobiele video transmissie

04-10-2019

Wist je dat RTS ook gespecialiseerd is in mobiele video transmissie?
Hiermee sturen we live video beelden van en naar voertuigen.
Gebruikers van deze apparatuur verhogen zo de productiviteit van een productieproces en besparen veel tijd en kosten.

Wil je hier meer over weten?

Heb je nog vragen of zijn er nog dingen onduidelijk? Neem gerust contact met ons op! 
Wij geven jou graag meer uitleg over onze producten. Samen zoeken we graag naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. 

Neem contact op

Of bel voor een afspraak +32 57 20 80 83