Nieuws

Geluidsdetectiesysteem voor Agristo , Thijs Naessens

Een slim geluidsdetectiesysteem voor Agristo

07-05-2021

RTS ontwikkelde, in het kader van de aanpak van geluidshinder door koelwagens, een uniek geluidsdetectiesysteem voor de firma Agristo. Geluidssensoren, geplaatst op de lange muur en gekoppeld aan de camera's, verwittigen de nachtmedewerker van een draaiende koelwagen. Op die manier kan de medewerker de chauffeur vriendelijk vragen om de koelwagen af te leggen of zich te verplaatsen en blijft de hinder voor de buren tot het minimum beperkt. 

Lees meer >>

Graduaatsproef Raspberry Pi

Graduaatsproef Uitsturen van commando’s via een Raspberry Pi

06-05-2021

Stagiair Jason Everaert, student Internet of Things, maakte zijn eindwerk ‘Uitsturen van commando’s via een Raspberry Pi’ bij RTS. De opdracht van zijn eindwerk was om het uitsturen van commando’s naar een straalverbinding of Broadband Network te optimaliseren.

 

Lees meer >>

Erwin Vanhoeijen van het Parkeerbedrijf Gent

Mobiliteitsbedrijf Gent tevreden over de samenwerking met RTS

04-05-2021
RTS levert al  ruim 15 jaar service op de camera’s en intercoms in de ondergrondse parkings van de stad Gent. Erwin Vanhoeijen, adjunct van de directie – Team parkeergebouwen, vindt de korte communicatielijnen binnen RTS een grote meerwaarde en is uiterst tevreden over de interventiesnelheid.
 
 

Lees meer >>

PZ Blankenberge RTS

Installatie in Blankenberge

04-05-2021

Michaja, David en Tom startten installeerden een volledig nieuwe videowall in de control room bij de politie van Blankenberge. De camera’s in de stad en een mobiele box volgen in een verdere fase.

Nieuw website voor RTS

Nieuwe website

31-03-2021

Binnenkort zal deze website er volledig anders uit zien. Momenteel werken we achter de schermen aan de programmatie en input. De firma Creathing helpt ons om er iets moois van te maken. 

Straalverbinding bij Politiezone Mira

Nieuwe straalverbinding bij PZ Waregem

09-03-2021

Een straalverbinding is een eenmalige investering voor een verbinding met hoge snelheid

Politiezone Mira nam eind 2020 haar intrek in het nieuwe hoofdcommissariaat in Waregem. RTS installeerde er een nieuw straalverbindingsnetwerk tussen de hoofdsite en alle lokale commissariaten.
Nils Berteyn, ICT-consulent bij PZ  Mira: “Een straalverbinding vergt een éénmalige investeringskost die we maandelijks afschrijven en waarbij alles in eigen beheer wordt gehouden. We kiezen zelf welke VLAN’s we over deze straalverbindingen laten doorgaan en het blijft ons materiaal.  Dit in tegenstelling tot een commerciële oplossing waarbij je maandelijks een hoog bedrag betaalt voor een huurlijn.”

Voordelen van een straalverbinding voor PZ Mira:

  • We hebben 200 Mbps full duplex straalverbindingen met BIPT-licentie voor de µWave frequentie ( dwz. Een super snelle dataoverdracht van telefonie, internet en ISLP politie gegevens)
  • Wijkpost van Vichte heeft ook 2 IP-camera’s = live-videostream in Waregem mogelijk  
RTS in De Zondag

RTS in De Zondag

02-03-2021

Op zondag 28 februari 2021 stond RTS in de kijker in De Zondag. Lees hier het volledige artikel over de werking van RTS. 

Lees meer >>

Steve Mahieu  service engineer bij RTS

Nieuwe collega Steve Mahieu

19-02-2021

Eind december startte Steve Mahieu (37) uit Geluwe als service engineer bij RTS. Hij staat samen met de andere collega service-engineers in voor de support bij onze klanten.

Camera's in de Sint-Romboutstoren Mechelen

15 nieuwe camera's in de Sint-Romboutstoren Mechelen

27-01-2021

Tom en Michaja bedwongen de 97-meter hoge Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ze vervingen er 15 camera's die al meer dan 15 jaar oud zijn en niet goed meer werken door ouderdom of door de weersomstandigheden. De nieuwe camera voor de slechtvalkenfamilie heeft een telescopische arm om de slechtvalken voortdurend in beeld te kunnen brengen. Om bovenaan de toren te geraken, beklommen ze meer dan 500 treden.

Mondmaskerdetectie door AI door RTS Ieper

Mondmaskerdetectie

08-01-2021

Bij RTS testen we regelmatig nieuwe technologieën uit om onze klanten deskundig advies te kunnen geven. Michiel testte de mondmaskerdetectie uit op basis van AI. Heb je interesse in mondmaskerdetectie of een andere vraag, contacteer ons via 057 20 80 83 of info@rts.be

 

Timelapsecamera Gent

Timelapse camera in Gent

01-12-2020

De RTS-timelapsecamera in Gent maakt dagelijks beelden van de renovatiewerken aan de voormalige gashouders. Eenmaal de werken afgerond zijn, kunnen de medewerkers van de Stad Gent een mooie timelapse maken.
De gashouders werden in 1880 gebouwd en waren een opslagplaats voor lichtgas. De ‘tondeliers’ staken met dit gas de straatlantaarns aan. De site wordt nu gerenoveerd tot een nieuw park en woonsite.
Meer over deze unieke gashouders : https://stad.gent/.../unieke-gashouders-op-tondeliersite...

Stad Blankenberge investeert in nieuwe bewakingscamera's

Nieuw cameraproject in Blankenberge

18-11-2020
De stad Blankenberge investeert in nieuwe bewakingscamera’s op het volledige grondgebied. RTS zal vanaf volgend jaar extra camera’s installeren en verouderde camera’s vernieuwen. De eerste camera’s komen er op het Leopold-II-plein en in de Weststraat. In een volgende fase plaatst RTS ook camera’s op de zeedijk en in de Kerkstraat. RTS won het contract via een openbare procedure die de stad en de politiezone uitschreven. Aan de hand van een proof of concept (dag en nacht) werd de beste kwaliteit van de deelnemers getest en geëvalueerd. RTS bood de beste oplossing en won zo het contract voor de komende jaren!
Custom made beugels voor camera in STAM Gent

Custom made beugels voor de camera's in STAM Gent

27-10-2020
R.T.S. installeert momenteel 85 nieuwe camera’s in het STAM in Gent. De beugels waaraan de camera’s hangen zijn custom made door Michaja en een design door Tom.
Momenteel krijgt het Stadsmuseum van Gent een grondige make-over. Vanaf 21 november kan je het verhaal van Gent in een vernieuwd concept bezoeken.
 
 
Hans Haustraete over cameranetwerk in Ronse

Overlastproblematiek praktisch uitgedoofd dankzij cameranetwerk

29-09-2020

De stad Ronse in de Vlaamse Ardennen werd met zijn 26.000 inwoners tot zo’n tien jaar geleden ook wel eens het kleine Brussel genoemd. Zowat elk weekend zetten jongeren de Grote Markt op stelten. In 2009 verschenen de eerste camera’s in het straatbeeld en verminderde de overlast zienderogen. De stad was met de installatie van het uitgebreide netwerk van 58 camera’s voorloper in de provincie Oost-Vlaanderen. Hans Haustraete, Diensthoofd Operationeel Beheer bij Politiezone Ronse sinds 2016, kan zich geen politiewerking zonder camera’s meer voorstellen. Hij legt uit hoe de politie van Ronse omgaat met het RTS-cameranetwerk.

 

Lees meer >>

RTS op interventie in droogdok Oostende

RTS op interventie in het droogdok

29-09-2020

RTS op interventie voor nazicht van het antennesysteem bij Westdiep in het droogdok van Oostende.

#MDK

RTS place les cameras à Temse

RTS wint aanbestedingscontract in Temse

24-09-2020

RTS wint het aanbestedingscontract voor de plaatsing van alle beveiligingscamera’s in de gemeente Temse.

Het gaat over outdoor politiecamera’s voor het Industriepark TTS, Zaat, de winkelkern en het zwembad.

Jet connection for business data transfer

Nieuwe straalverbinding voor firma

22-09-2020

Deze firma koppelde haar IT-netwerk met de straalverbinding van RTS. Gegevens worden met een snelheid van 200Mbps FDX van de ene vestiging naar de andere verstuurd. Bart en Michaja zorgden voor een perfecte integratie en afregeling.

Cameranetwerk Roeselare

Cameranetwerk Roeselare breidt uit

16-09-2020

RTS installeerde nieuwe camera’s op het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg, de Wallenstraat, de Albrecht Rodenbachstraat en het stadspark van Roeselare. Zo telt de stad nu 118 camera’s. In 2019 noteerde de Politiezone Riho 1222 handelingen met de camera’s. Het ging om het detecteren van zaken of het ondersteunen van interventieploegen. In 346 dossiers bewezen de camerabeelden hun nut in het verdere onderzoek.  

Cameranetwerk op de Leiebrug in Wervik

Wervik telt cameranetwerk van 104 camera's

11-09-2020

De stad Wervik investeerde in 14 nieuwe camera’s en verving 28 bestaande camera’s door nieuwe hoge resolutie camera’s met geavanceerde analytics. Zo zal de stad een cameranetwerk van 104 camera’s tellen dat het politiewerk sterk vooruit helpt.

Straalverbinding in Geraardsbergen

01-09-2020

Spectaculaire beelden bereikten ons vanuit Geraardsbergen! Gio en Michaja waren er aan het werk in het abdijpark. In dit park werden er een flink aantal High End camera’s geplaatst waarbij alle beelden d.m.v. straalverbindingen draadloos doorstraald worden naar de dispatching van de politiezone. Het park dateert uit 1096 toen de St. Pietersabdij van Dikkelvenne overgebracht werd naar het pas gestichte Geraardsbergen. Het park is een oase van groen. Momenteel worden er werken uitgevoerd om het park opnieuw in te richten als een aangename en speelse ontmoetingsplaats. Wandelen is er tot 2021 niet toegestaan. Je kan er wel heerlijk tafelen in het historische Abtenhuis.

Livestream met camera RTS vanuit Kijkhut Fuut in De Gavers

Livestream vanuit De Gavers

16-07-2020
 
RTS plaatste i.o.v. Provincie West-Vlaanderen een camera in de kijkhut Fuut op het provinciedomein De Gavers. Wie een kijkje wil nemen, kan dit via de livestream op YouTube. Het domein, in Harelbeke, biedt trouwens veel meer dan twee vogelkijkhutten. Er starten 4 wandelroutes (van 1,5 tot 5 km), er is een MTB, loop- en ruiterroute en het Fietsnetwerk Leiestreek doorkruist het domein. In het Gavermeer kan je zwemmen, duiken, vissen en watersporten. Het arboretum, de bijensite en de twee vogelkijkhutten plezieren jong en oud. Deze zomer organiseert de Provincie West-Vlaanderen trouwens extra activiteiten. 
Wie alvast een kijkje wil nemen in de kijkhut Fuut kan dit sinds vorige week doen via de livestream op Youtube met beelden gemaakt door de RTS-camera. 
Meer info over het domein en haar activiteiten: https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/gavers
Veiligheidscamera's in Kuurne helpen criminaliteit terugdringen

Gemeente Kuurne investeert in nieuwe veiligheidscamera's

10-07-2020

RTS plaatste een extra veiligheidscamera op de Grote Markt in Kuurne. Een tweede project in het containerpark is reeds opgestart.

De beelden worden gemonitord op de videowall in de dispatching van PZ Vlas.  Met de installatie van de camera's wil de gemeente de criminaliteit nog verder terugdringen. 

In andere gemeenten bleek reeds dat de installatie van camera's de overlast sterk doet verminderen. 

Druktebarometer in Kortrijk dankzij cameranetwerk

Camerabeelden voeden druktebarometer Kortrijk

26-06-2020

De stad Kortrijk lanceerde deze week de druktebarometer. Wie naar de stad wil, kan aan de hand van een tool op de webisite zien hoe druk het is op vier plaatsen in de stad. De politie van PZ Vlas maakt op basis van de live beelden van het RTS-cameranetwerk en de input van een fietsploeg ter plaatse een goede inschatting van hoe druk het is op de Grote Markt, in de winkelstraten, aan de verlaagde Leieboorde en in de Burg. Reynaertstraat. Op www.kortrijk.be/webcams-druktebarometer kan je live deze barometer volgen. Bij groen is het kalm en zijn extra mensen welkom, oranje betekent dat het drukker wordt en je beter wegblijft en rood geeft aan dat het te druk is en dat je beter niet naar die plaats gaat. 

 

 

 

Veilig communiceren op de werkvloer met headsets

Headsets zorgen voor een veilige communicatie op de werkvloer

28-05-2020

Vincenzo Dejonghe toont in deze reportage hoe het er aan toe gaat op het werkveld bij Agristo nu de exitfase gestart is.

In de reportage zie je een mooi voorbeeld van hoe de professionele headsets van RTS de Agristo-medewerkers op een veilige afstand van elkaar laten communiceren tijdens het uitoefenen van hun job.

https://www.focus-wtv.be/video/coronamaatregelen-op-de-werkvloer

Camera als beveiliging in de kerk

Camera in de Sint-Maartenskerk

28-05-2020

Michaja en Bart trotseerden de 246 trappen van de klokkentoren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk om deze camera te installeren. Ze hadden er een prachtig zicht over de stad. De klokkentoren maakt deel uit van de stadswandeling en wordt momenteel in gereedheid gebracht zodat individueel bezoek (zonder gids) mogelijk is. Onderweg naar boven bots je op een merkwaardig houten rad, een tredlier. Dit hijssysteem werd gebruikt om met menselijke kracht stenen naar boven te hijsen en zo de toren her op te bouwen na een brand in 1862.

RTS Full Duplex intercom

Nieuwe RTS-producten voor een veilige communicatie op de werkvloer

11-05-2020

De nieuwe RTS-Full duplex intercom en headset zijn uitstekende middelen om in een heel luidruchtige omgeving met elkaar te communiceren. De dragers blijven op een veilige afstand van elkaar werken en kunnen toch glashelder communiceren. Op de intercom kan een groot aantal gebruikers aansluiten en de comfortabele headset biedt tevens gehoorbescherming. 

 

Lees meer >>

Wil je hier meer over weten?

Heb je nog vragen of zijn er nog dingen onduidelijk? Neem gerust contact met ons op! 
Wij geven jou graag meer uitleg over onze producten. Samen zoeken we graag naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. 

Neem contact op

Of bel voor een afspraak +32 57 20 80 83