Eenmalige investering voor een verbinding met hoge snelheid

In 2020 verhuisde het politiekorps van Politiezone Mira naar het ultramoderne nieuwe commissariaat in de Kalkhoevestraat 4 in Waregem. RTS installeerde in en rond dit gebouw camera’s die, net zoals de camera’s in de stad, uitgerust zijn met intelligente software. Dankzij deze software kan de politie heel gericht zoeken naar personen, type wagens, kleur, richting en grootte. Nils Berteyn, ICT-consulent van PZ Mira, legt uit.

 “We gebruikten de beelden in het onderzoek naar een dodehoekongeval met vrachtwagen waarbij het slachtoffer overleed. Tijdens voetbalmatchen en grote evenementen monitoren we de omgeving. De intelligente software bewees haar nut tijdens het zoeken naar een persoon die verschillende fietsen stal. De software is snel, overzichtelijk en goed te beheren. Alle collega’s kunnen werken met het systeem dankzij de opleiding van RTS.”

Alle data blijven in eigen beheer

Tussen het hoofdcommissariaat en de lokale commissariaten installeerde RTS een nieuw straalverbindingsnetwerk.  “Een straalverbinding vergt een éénmalige investeringskost die we maandelijks afschrijven en waarbij alles in eigen beheer wordt gehouden. We kiezen zelf welke VLAN’s we over de straalverbinding laten doorgaan en het blijft ons materiaal. Dit in tegenstelling tot een commerciële oplossing waarbij je maandelijks een bedrag betaalt voor een lijn.”

Snelle overdracht van data, telefonie en videobeelden

De nieuwe straalverbinding biedt heel wat voordelen voor de politiezone. “We komen van een 20 Mbps half duplex verbinding en zitten voor de verbinding tussen Waregem en Vichte nu op een theoretische 200Mbps full duplex met BIPT-licentie op de frequentie waarop de radio’s met elkaar communiceren. Vandaar gaat het via de kerk van Otegem naar het wijkkantoor in Avelgem aan een theoretische snelheid van 100Mbps full duplex. We merken dus een groot verschil in data en telefonie. De wijkpost van Vichte werd recent uitgerust met 2 IP-camera’s. Van deze camera’s kunnen we de live-videostream weergeven in Waregem mocht dat nodig zijn.”

 

 

"Ik zou RTS zeker aanraden bij collega's. Jullie hebben al jaren ervaring op het gebied van camerabewaking en straalverbindingen. De zaakvoerder Ronald is heel eerlijk. Als iets niet zal werken of hij twijfelt, dan zal hij dat zeggen. Het persoonlijk contact met iedereen, maakt het leuk om met jullie samen te werken. We appreciëren jullie down-to-earth aanpak en de West-Vlaamse werkers-mentaliteit." 

 - Nils Berteyn, ICT-consulent PZ Mira