Straalverbinding was de meest economische oplossing 

RTS plaatste een bijkomende straalverbinding voor de scholengroep Sint-Rembert in Torhout om zo de hoofdsite in de Bruggestraat te verbinden met de kleuter- en lagere afdeling in de Revinzestraat. Zo kunnen de twee sites aan een hoge snelheid telefonie, data en internet met elkaar uitwisselen.  Kevin Baert, ICT-coördinator van Sint-Rembert licht toe.

“Voor deze sites, die slechts op enkele honderden meters van elkaar verwijderd zijn, is een straalverbinding met een snelheid van 400 Mbit de meest economische oplossing. Wij betaalden nu +/- 4.500 euro, terwijl een verbinding via de glasvezelkabel ons algauw 240.000 euro had gekost. Voor onze andere sites die soms tot 7 à 8 km van elkaar verwijderd liggen, zoeken we naar een andere oplossing.  Een RTS radioverbinding is dus een betrouwbare verbinding die je voor vele jaren kan gebruiken.”

Een interventiecontract van RTS geeft gemoedsrust

In 2016 sloot de scholengroep Sint-Rembert een eerste interventiecontract af met RTS. “Onze toenmalige leverancier van de verbindingen haakte af. RTS nam de bestaande verbindingen zonder probleem over en leverde heel mooi professioneel werk. We namen een interventiecontract op de verbindingen zodat we zeker binnen een bepaalde tijd geholpen werden. Dat geeft ons gemoedsrust. We hebben gelukkig nog niet veel interventies nodig gehad. Het materiaal en werk zijn steeds van een hoge kwaliteit."

 

 

“Ik heb RTS aangeraden bij collega’s die op zoek waren naar bepaalde technologische oplossingen.  RTS levert steeds een snelle service en je krijgt een antwoord op je vragen. De zaakvoerder Ronald en projectleider Pieter-Jan zijn altijd bereikbaar voor onze vragen, dat schept vertrouwen. Bovendien is alle werk steeds proper, netjes en professioneel afgewerkt en alle as-built gegevens worden goed bijgehouden.”

- Kevin Baert, ICT-coördinator van Scholengroep Sint-Rembert